• 21 juli 2022

Go Get Stories Description

GO GET SKILLS

In deze blogpost vertelt Vestigingsmanager Damy van de Laar van onze vestiging in het Brabantse Herpen over zijn ontwikkeling binnen GO GETTERS. Wat heeft hij geleerd bij GO GETTERS en wat heeft hij hier aan gehad?

Ik weet nog goed dat ik in het derde jaar van mijn studie (Ondernemerschap en Retail Management) zat en het tijd was voor mijn eerste stage. Heel de studie was ik al geïnteresseerd in de sales. Ik ging ook stage lopen op een verkoopafdeling voor 40 uur in de week. Mijn toenmalige bijbaan, vakkenvullen, had ik hiervoor opgezegd. Na één maand stage had ik al meer geleerd dan van drie jaar vakkenvullen. Ik kreeg er echt energie van en wilde meer leren en ervaring op doen in de sales. Na een half jaar was mijn stage alweer klaar en ik ging weer opzoek naar werk, maar dit keer iets nuttigs. En met nuttig bedoel ik niet alleen maar nuttig voor mijn portemonnee maar juist nuttig voor mijn ontwikkeling en skills. Een bijbaan waar iets van valt te leren. Niet lullig bedoeld maar als HBO-student voelde ik mezelf wel iets te goed en wilde ik meer dan vakkenvullen. Daarnaast dacht ik dat een beetje zelfontwikkeling nooit verkeerd was om mijzelf verder te onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Maar hoe dan? Hoe vind ik als student een bijbaan die toch uitdaging en leer momenten biedt? Na lang zoeken kwam ik uit bij GO GETTERS. Op het eerste oog leek hij mij perfect om mijn sales skills verder te ontwikkelen. Ik had namelijk op mijn stage al goed de smaak te pakken gekregen. En op de site kon ik zien dat ze veel aandacht schenken aan ontwikkeling van hun werknemers. Na een leuke intake met de toenmalige Vestigingsmanager was ik klaar voor de uitdaging. De eerste paar dagen waren vrij zwaar: ik moest veel leren en werd goed uit mijn comfort-zone getrokken. Al gauw kwam ik tot de realisatie dat deze baan veel meer inhield dan alleen sales. Voor ik het wist kwamen vaardigeden als emotionele intelligentie, communicatie, mindset, presenteren en veel meer er ook bij kijken. Toen ik het besef kreeg dat er nog heel veel te leren viel kreeg ik nóg meer energie van dit werk!

Ik ging heel het internet af voor informatie die mijn sales skills, presentatievaardigheden en emotionele intelligentie een boost konden geven. Op school leer je namelijk om in de toekomst geld te kunnen verdienen met een goede baan maar ik wist dat ik maar één gouden tip nodig had om een donateur extra te pakken mijn volgende werkdag. En dit betaald zich de volgende maand al uit!

Misschien is het ook wel mijn karakter dat ik zo leergierig ben en enthousiast wordt van een uitdaging. Maar ik geloof echt dat dit werk iedereen sterker kan maken. Niet alleen de sales-tijgers of gangmakers binnen het team maar ook de wat stillere of introvertere mensen in het team zag ik leren, groeien en ontwikkelen. Zelf merkte ik het al op school en zelfs in het dagelijks leven. Mijn presentaties waren ijzer sterk, ik durfde sneller het voortouw te nemen en wist sneller met vreemde mensen in een nieuwe omgeving aan de praat te raken. Het zijn niet alleen skills in de sales of die ik op een werkdag bij GO GETTERS gebruik maar het zijn echt skills die ik heel mijn leven kan benutten.

Achteraf heb ik bijna spijt dat ik heel wat vakken heb gevuld voordat ik eens aan een bijbaan begon waar ik mezelf als student kon ontwikkelen. Maar uiteindelijk ben ik toch gekomen waar ik nu sta en daar heeft GO GETTERS zeker aan bijgedragen. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen…

Damy

GO GET MORE STORIES