• 30 juni 2022

Go Get Stories Description

STEFAN’S GO GETTERS JOURNEY

HET BEGON ALS EEN BIJBAAN IN 2016
Zoek je nog een bijbaan? Deze vraag kreeg ik in mei 2016. Wat voor werk is het dan? In de sales! Ik weet niet of dat iets voor mij is. Het is een aanname die mensen over sales en promotiewerk maken. Toch zijn er weinig mensen die het echt ondervinden. Mijn 1e overwinning boekte ik door het wel te ondervinden. Je groeit pas zodra je uit je comfortzone stapt.  Durf eruit te stappen en het zal je verbazen wat het je oplevert.

MIJN EERSTE DAGEN: IK KWAM MEZELF TEGEN
Mijn 1e dag ging ik met een vrouwelijke collega de straat op. Ze was ervaren, had bijna promotie gemaakt en zou mij inwerken. Eindstand: 4 voor mij, 5 voor haar. Dat knaagde al aan mij: prima dat ze meer ervaring heeft, maar ik moet meekunnen. Dag 2: zelfde situatie, partner die in hetzelfde schuitje zat: 5 voor mij, 6 voor hem. Een verbetering van mijn 1e dag. Toch wilde ik aanvankelijk ontslag nemen. Ik ga toch niet 2 keer op rij verliezen? Ik kwam mijzelf tegen: ik ben toch competitiever dan ik dacht. Ik liep naar mijn leidinggevende en gaf aan dat ik wil blijven. Echter wil ik wel vanaf nu dat ik de kar kan trekken. Geen tweede viool meer spelen achter m’n partner, maar zelf leiding kunnen nemen en een onervaren partner naast me zetten. Dag 3: 7-1 voor mij. De rest ging vanzelf.

ALTIJD (ZELF)KRITISCH BLIJVEN IN DE WEKEN DAARNA
Omdat ik niet meer bezig was om ‘’niet te verliezen’’ en vooral meer had dan mijn partners, vond ik de ruimte om mijn competitieve vermogen anders in te zetten. Waar ik tot zo ver heel veel praat over winnen of verliezen tegen mijn partner, heb ik langzaam aan in deze weken geleerd om mezelf alleen met mijzelf te vergelijken. Elke shift wil ik beter worden dan de shift daarvoor. Ik wil elke shift iets leren. Dit is een belangrijk punt geweest in mijn ontwikkeling. Ondanks dat ik toegeef dat het nog steeds kan kriebelen als iemand beter is, is dat tegenwoordig een motivatie om mijzelf extra te verbeteren.

HET VERSCHIL TUSSEN GOED EN FOUT
Ik moet bekennen dat ik in mijn tijd als sales promotor nooit om een verplaatsing had gevraagd als het niet lukte. Ik gaf de voorkeur om binnen mijn eigen skills te kijken wat ik goed en fout deed. Waarom stopt iemand niet? Waarom sluit ik deze deal nu wel en gisteren niet? Ik besloot mij heel erg bezig te houden met het waarom en elke shift te zorgen dat ik een conclusie had. Mijn conclusie; elke dag is anders en elke dag is er een andere tactiek nodig. Ik had een paar tactieken en ik herkende al snel welke tactiek er bij deze dag nodig was. Kortom; ik leerde het verschil tussen goed en fout kennen.

TROTS, TROTS, TROTS…
Tot zo ver heb ik al verklapt dat ik over veel trots beschik. Dat is een dingetje dat je hebt of niet hebt. Bij succes ben ik enorm blij en loop ik een polonaise. Bij geen succes baal ik, ben ik teleurgesteld en ga ik het liefst zo snel mogelijk naar huis. Deze trots maakt dat ik mijzelf wil blijven verbeteren en maakte dan ook dat ik een paar keer op rij de best schrijvende werver van m’n vestiging werd en uiteindelijk promotie verdiende naar mijn huidige functie.

COÖRDINATOR VAN DE VESTIGING DEN HAAG
Begin 2017 ben ik als coördinator in Den Haag begonnen. Een vestiging met wervers die beter waren dan bij de vestiging waar ik zelf promotor was. Omdat ik geloof in zelfontwikkeling en mezelf graag uitdaag was mijn 1e doel dan ook om minimaal net zo goed te zijn op straat als deze wervers. Je moet als manager namelijk iedereen kunnen ontwikkelen: hoe goed hij/zij ook is. De combinatie van mijn karaktereigenschappen en het level van deze groep gaf een goede balans tussen werk en sfeer. We haalden 2 jaar lang topscores en braken record na record. Ondertussen was het na werk altijd gezellig en was er veel feest en bier. Veel van deze jongens gaven aan dat dit bijbaantje echt het beste bijbaantje is dat ze ooit hebben gehad.

MIJN EIGEN ONTWIKKELING BINNEN GO GETTERS
Ik merk dat er binnen de saleswereld vaardigheden nodig zijn die het slagen makkelijker maken. Ik was altijd competitief van aard, wilde graag aan verwachtingen voldoen en analyseer graag het verschil tussen goed en fout en pas dit ook toe. Echter was de Stefan van mei 2016 een andere Stefan dan de huidige Stefan. Waar ik heel erg vergeleek met mijn partners, vergelijk ik mijzelf nu met mijzelf. Dit leer ik ook aan mijn promotors: probeer ELKE dag beter te zijn dan de dag voorheen. Leer elke dag iets. Neem altijd iets mee. Als je niet gelijk veel scoort is dat oké, zo lang je maar (a) zelfkritisch bent, (b) leergierig bent en (c) weet waar het aan ligt. Je krijgt alle tijd bij ons. Maar maak iets van je ontwikkeling. Mijn trotsheid heb ik op een gezonde manier overgebracht aan de groep. Wat ik bovenal heb geleerd in mijn zes jaar bij GO GETTERS is dat iedereen een andere aanpak nodig heeft. De ene persoon stimuleer je met competitie (zoals ikzelf vroeger). De andere persoon stimuleer ik door hem/haar veel te leren en weer een ander vindt sfeer of geld verdienen belangrijk. Het mooie van GO GETTERS is dat iedereen de ruimte heeft om zijn/haar drijfveren waar te maken. We gaan op een hele persoonlijke manier met iedereen om en halen het beste in jou persoonlijk naar boven. Deze persoonlijke aanpak maakt dat ik al 6 jaar bij GO GETTERS zit en het is tevens de reden dat zo veel jongeren deze bijbaan aannemen. Ik kan alleen maar zeggen: we blijven deze ingrediënten inzetten en zullen er een topzomer van maken in 2022!

Stefan

GO GET MORE STORIES